Z6M8wO2

Πάει αρκετός καιρός από τότε που αν έβλεπες κόμικ μπλοκμπάστερ μπορούσες να το αιτιολογήσεις λέγοντας ολίγον τι νευρικά (για τους μη έχοντες επαφή με το είδος, ενοχικά) «γιατί μ’αρέσει», έτσι, χωρίς πολλά πολλά. Ας είναι καλά ο Nolan με τα Batman του, ο Snyder με τα Watchmen και τους 300, ο Rodriguez με τα Sin City και οι αδελφοί Watchowski με το V for Vendetta. Όμως η διαφορά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις από το τωρινό Guardians of the Galaxy είναι πως το υλικό ήταν σχεδόν έτοιμο για τη μεγάλη οθόνη και απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή, ενώ με το πολύχρωμο Marvel έπος του James Gunn έχεις μια ταινία που προσπαθεί και καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να φέρει ένα νέο αέρα στο είδος, χωρίς να υπερβάλλει. Απλά κι ωραία έφτιαξε την κόμικ ταινία της χρονίας και πιθανότατα το πιο «αγνό» μπλοκμπάστερ της. Βέβαια, η ταινία είχε ένα χαρακτηριστικό, που οι studio executives το έτρεμαν όπως ο Δράκουλας το σκόρδο: Άγνωστους χαρακτήρες. Αν κρίνουμε, όμως, από τις εισπράξεις στο αμερικανικό box office, το ρίσκο τους βγήκε και με το παραπάνω.

Άλλωστε, κι εφόσον μιλάμε για χαρακτήρες βγαλμένους από κόμικ, ακόμη κι αν δεν τους ξέρεις μπορείς πάντοτε ν’ ανατρέξεις στη βιβλιοθήκη και να μάθεις αυτά που θες. Σημασία έχει απλώς να είναι καλογραμμένοι κι ενδιαφέροντες οι χαρακτήρες ώστε να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον εξαρχής. Ιδού λοιπόν μερικά απαραίτητα κόμικ για όσους ψήθηκαν ή ψήνονται για το νέο πόνημα της Marvel και τους συμπαθείς αχρείους που το απαρτίζουν. 

Guardians of the Galaxy Complete Vol.1

600full-guardians-of-the-galaxy----volume-1--legacy-(v.-1)-cover

Αυτό εδώ το μικρό αλλά θαυματουργό κόμικ περιέχει τους «Φύλακες» με το ρόστερ που τους είδαμε και στη μεγάλη οθόνη, (γιατί προστίθενται αρκετά συχνά και νέα μέλη στην ομάδα). Βέβαια, κι εδώ δίνουν ένα χεράκι οι Αdam Warlock, Quasar, Bug, Major Victory και Mantis. Αυτούς ίσως τους δούμε στην επόμενη ταινία.

Annihilation: Conquest Vol 1. & 2

background

Το μέγα έπος διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα του παραπάνω τίτλου, αλλά κι αυτό με τη σειρά του ακολουθεί το Annihilation. Εδώ, πέραν από τους Guardians θα δείτε και τον Ultron, τον κακούλη που θα ταλαιπωρήσει τους Avengers στην επόμενη ταινία τους.

Rocket Raccoon & Groot The Complete Collection

3747309-01

Το πιο συμπαθητικό κόμικ δίδυμο που είδαμε εδώ και καιρό, σε ένα τόμο γεμάτο από τις περιπέτειές τους μετά τη φυγή τους από τους Guardians. Γιατί ποιος θέλει ο Rocket Raccoon να κάθεται ήσυχος, με το σπιτάκι του και τη δουλίτσα του; Όχι εμείς πάντως.

Thanos: The Infinity Revelation

Thanos_The_Infinity_Revelation_OGN_Cover-685x1028

H επιστροφή του μεγάλου τιτάνα Thanos στα κόμικ. Και όσοι έχουν περιέργεια για να δουν ποιος είναι αυτός ο τύπος που κινεί τα νήματα στο σινεματικό σύμπαν της Marvel πρέπει να διαβάσουν αυτόν και τον τίτλο που ακολουθεί.

Infinity Gauntlet

background (1)

O χαμός των χαμών γίνεται σε αυτό το τεύχος. Ο Thanos αποκτά και τα έξι πετράδια (αυτά που βλέπουμε σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται και στις ταινίες) και εξαπολύει το μένος του προς όλο το σύμπαν. Δεν αναλύω περισσότερα, γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να το δούμε σε ταινία κάποια στιγμή. Δεν περιέχει πολύ Guardians, αλλά είναι στην ίδια γειτονιά και είναι από τα πιο κλασικά κόμικ της Marvel. Highly recommended. Αν αντέχετε, αγοράστε το γιγαντιαίο (1200 και βάλε σελίδες) έπος που κυκλοφόρησε πρόσφατα η εταιρία και περιλαμβάνει ολόκληρο το στόρι.

Star-Lord: Guardian of the Galaxy

background (2)

Όλες οι περιπέτειες του Star-Lord, Peter Quill και η δίψα του για εκδίκηση, μαζεμένες σε ένα ωραιότατο τόμο. 

Marvel’s Guardians of the Galaxy Prelude

STK639967

Το πρίκουελ που έβγαλε συνοδευτικά η Marvel, μαζί με το art book της ταινίας, αποτελούν must για όσους την είδαν και τη λάτρεψαν.