Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLIFE

5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, που δεν φαντάζεστε

Το πιο θαυματουργό γαλακτοκομικό!

Το γιαούρτι δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα μας υλικά στην κουζίνα του MG Food Studio. Τόσο στη ζαχαροπλαστική, όσο και στη μαγειρική, αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που έχει προσφέρει η ελληνική παραγωγή στον κόσμο. Στραγγιστό, light, πρόβειο, αγελαδινό -ευτυχώς- υπάρχει γιαούρτι για όλα τα γούστα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα μόνο του, αλλά και με χίλιους μύριους συνδυασμούς από φρέσκα ή ξερά φρούτα, μέλι, μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και ότι άλλο τραβά η ορεξή σας. Εδώ δε θα πλέξουμε το εγκώμιο στο κλασικό ελληνικό πρωϊνό με γιαούρτι, μέλι και ψιψιψόνια: αυτό το γνωρίζετε καλά. Μαζέψαμε 5 τρόπους να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι που δε φαντάζεστε!

Γλυκές συνταγές με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι το τέλειο συστατικό για κάθε λογής κέικ. Λόγω της οξύτητάς του, δίνει έξτρα δύναμη στο μπέικιν πάουντερ ή τη μαγειρική σόδα και κάνει τα κέικ φουσκωτά και αφράτα. Εάν δε μας πιστεύετε, δοκιμάστε τις συνταγές που φτιάξαμε με το δικό μας αγαπημένο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ: γιαουρτόπιτα Κρήτης, που σίγουρα θα σας ξετρελάνει ή αυτό το μοσχομυριστό κέικ μήλου με μπαχαρικά! Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιό σιροπιαστό απ’ τα κέικ, φτιάξτε αυτή τη ζουμερή πορτοκαλόπιτα με τζίντζερ. Κι αφού φάτε τα παραπάνω και σας πιάσουν ενοχές, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό, γλυκό smoothie, όπως το Banana Lassi!

Αλμυρές συνταγές με γιαούρτι

Από που να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα με το γιαούρτι! Καταρχάς μπορεί να πάρει το ρόλο γαρνιτούρας: σε αυτή τη μυρωδάτη κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, στα σπιτικά μαντί με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού ή σαν ντιπ σε τηγανιτούς κολοκυθοανθούς. Μπορεί επίσης να γίνει κύριο συστατικό σε λαχταριστές σπιτικές πίτες, όπως η τυρόπιτα, η πίτα Καισαρίας και η μακαρονόπιτα.Συνοδεύει τέλεια τα πουλερικά και τα κρέατα και το ανατολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι ή το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο το αποδεικνύουν. Τέλος, το γιαούρτι δίνει μια νότα ελαφρότητας σε πιό βαριά φαγητά: δοκιμάστε αυτό το μουσακά με γιαούρτι ή το γρήγορο σουφλέ ζυμαρικών και θα ξεχάσετε ότι ξέρατε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο MadameGinger.com, κάνοντας κλικ εδώ.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.