Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #90: Θαυμάζοντας τα εξημερωμένα ζώα όταν γεράσουν

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (10-16/2/2019).

Σταύρος Διοσκουρίδης

Το φωτογραφικό πρότζεκτ του Isa Leshko που δείχνει πώς θα ήταν τα εξημερωμένο ζώα αν τ’ αφήναμε να γεράσουν. Αυτός είναι ο Φόρεστ και είναι 16 ετών.

Το γεγονός ότι δεν τελείωσε ο ημιτελικός κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μπάσκετ. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

 Η εμμονή του Trump για τη χρηματοδότηση του τείχους και το συνεπακόλουθο shutdown ενίσχυσαν άθελά τους τις προοδευτικές τάσεις σε γερουσία και κογκρέσο. Το New Green Deal από άσκηση ακτιβισμού παίρνει σάρκα και οστά ενώ η modern monetary theory βγαίνει από το περιθώριο της μακροοικονομικής σκέψης και παρουσιάζεται ως σοβαρή εναλλακτική απέναντι στις πολιτικές λιτότητας. 

 Μακάρι το ενδιαφέρον της Δύσης για τον εκδημοκρατισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να αφορούσε και τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που έχουν εκχωρήσει δικαιώματα εξόρυξης σε δυτικές εταιρίες. 


Θεοδόσης Μίχος

 “The universe is trying to fuck with me. And I refuse to engage.”
“Humanity…a little bit overrated, no?”
“Sexualizing self-hatred is the hallmark of any relationship.”

Russian Doll FTW

https://www.youtube.com/watch?v=YHcKoAMGGvY&t=5s

 Ω είν’ ωραία στο «νέο Βερολίνο»…


Πάνος Μπάρας

Εθεάθη μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, ένας μαύρος πάνθηρας στην Αφρική. Η τελευταία φορά που οι άνθρωποι κατάφεραν να αποθανατίσουν με το φωτογραφικό φακό το συγκεκριμένο είδος στη Μαύρη Ήπειρο, ήταν το 1909. Το σπάνιο αιλουροειδές εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα στη Κένυα, κατά τη βραδινή του αναζήτηση για τροφή.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τραμπ, η κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, εκκινεί την καμπάνια «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη και την Ευημερία των Γυναικών» για να βοηθήσει 50 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Ωστόσο το μπάτζετ που διατίθεται από τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), για το εν λόγω πρόγραμμα, είναι 50 εκατομμύρια δολάρια. Αν κάνουμε τα μαθηματικά καταλαβαίνουμε με σαφήνεια την περιορισμένη αντίληψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις ανάγκες και την αξία των γυναικών.


Λίνα Ρόκου

 «Βλέπεις η ζωή ήταν πολύ επώδυνη ή εκείνοι πολύ εύθραυστοι». Αυτή η φράση που θα πει η Νάντια στο 8ο επεισόδιο τουRussian Doll συμπυκνώνει όλο το νόημα της σειράς. Εάν το έχεις νιώσει, δες το. 

 Η ιστορία με την σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου από συμμαθητές του σε σχολείο της Αθήνας. Μαθητές ανάγκασαν συμμαθητή τους με νοητικά προβλήματα να κακοποιήσει σεξουαλικά συμμαθητή τους. Η καταγγελία των γονιών ότι καθηγητές και διευθυντής γνώριζαν αλλά συνέστησαν στο παιδί να μην ενημερώσει τους γονείς του και να μη το κάνει ζήτημα. Ο μεγαλύτερος γιος να μαθαίνει το συμβάν από φήμες στο σχολικό περιβάλλον κι έτσι να ενημερώνει τους γονείς. Να στέλνεις το παιδί σου σχολείο και να σου γυρνάει κουρέλι. Να υπάρχουν 12χρονοι που αναπαράγουν (έχοντας μάθει από πού;) συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια καμία ηλικία. Μια ιστορία που από όπου και να την πιάσεις απελπίζεσαι.


Ζωή Παρασίδη

 «Ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του Λουίτζι Πιραντέλλο “Λεονόρα, Αντίο!”. Οι σκηνοθετικές εντολές προκαλούν σύγχυση στους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται». Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο σμίγει (ξανά) με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου. Το Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε είναι μια παράσταση απολαυστική σε κάθε της λεπτό, έχει χιούμορ, ένταση, μια αγωνία, εικόνες από τις οποίες δεν θέλεις να χάσεις λεπτό. Είναι υπέροχο και απελευθερωτικό,  θα παίζεται στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι τις 24/2.

 Ένα λεωφορείο με προορισμό το Γκόστιβαρ και 50 επιβάτες ανετράπη και μέχρι στιγμής 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής τους, από τους 30 τραυματίες οι 6 είναι σοβαρά. Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε εθνικό πένθος, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους συνήθεις υπόπτους μισαλλόδοξους ιντερνετικούς σχολιαστές. Απειλές σε μέσα που αναφέρουν τη γείτονα με τη νέα της συνταγματική ονομασία, χαιρέκακα σχόλια για τους νεκρούς και εθνικιστικό παραλήρημα. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν το τέλος αλλά η αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου που πρέπει να διασχίσουμε.


Ελένη Τζαννάτου

 Να είσαι 18 χρονών, να γράφεις και να ηχογραφείς από το δωμάτιό σου τέτοιους δίσκους:

https://www.youtube.com/watch?v=8wjx0Ielb7g

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.