Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #83: Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (25/11-01/12/2018).

Σταύρος Διοσκουρίδης

 Το γέλιο που προκαλεί η φωτογραφία του έφιππου πατριώτη Έλληνα μαθητή. Ούτε οι Monty Python δεν θα μπορούσαν να το είχαν σκεφτεί.  

Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός όμως ότι είναι μια θλιβερή εικόνα. Φασισμός, ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά. 

Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Η πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων στις Σκουριές. Απέναντι τους είχαν μια καλά οργανωμένη επίθεση από πολιτικά μιντιακά κι επιχειρηματικά συμφέροντα με την ΕΛΑΣ ως επιχειρησιακό βραχίονα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καταπέσει το φαύλο κατηγορητήριο. Σε συνδυασμό με τα γρήγορα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καλή εβδομάδα για την ελληνική δικαιοσύνη. 

Ελληνικά night shows. Όταν το βαλκανικό glam συνάντησε τις ΗΠΑ του Νίξον 

 

 


Θεοδόσης Μίχος

Βλέπεις αυτή τη συνέντευξη με τον μόνο Paul που μετράει και επιστρέφει η καρδιά σου στη θέση της. Δεν τους φτιάχνουν έτσι πια τους ροκ σταρ, ρε γαμώτο…
#PaulSimonon #TheClash #TheOnlyBandThatMatters

https://www.youtube.com/watch?v=wlairOVaBpk

 Οι Ειδικοί Φρουροί όρισαν την ακροδεξιά ως αντίδικο στη δολοφονία του Ζακ. Είναι να πέφτει κανείς από τα σύννεφα…


Πάνος Μπάρας

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας, αποφυλακίστηκε τελικώς, η 53χρονη καθαρίστρια, που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης, για πλαστό απολυτήριο λυκείου. Μια καταφανής αδικία, που στην ουσία της, ποινικοποιεί την φτώχεια και την εργασία, ευτυχώς, για την ίδια την καθαρίστρια και τους οικείους της πρωτίστως αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, αναιρείται και αυτό δεν θα είχε δρομολογηθεί, χωρίς τη μαζική και αλληλέγγυα κινητοποίηση, δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και φορέων, που αυθόρμητα εξέφρασαν την συμπαράσταση και αγανάκτησή τους.

Σε ένα γενικευμένο κλίμα, αντίδρασης και ταυτόχρονης ριζοσπαστικοποίησης της ακροδεξιάς, πολλά σχολεία και δρόμοι της χώρας, κατέληξαν ορμητήρια αναπαραγωγής εθνικιστικού λόγου, προσδίδοντας, δυνητικά τουλάχιστον, νέες δυναμικές και χαρακτηριστικά, στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, που, θα έλεγε κανείς, καλλιεργείται συστηματικά, ήδη από τις πρώτες συζητήσεις για τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων. Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών βέβαια, δεν ήταν υψηλή, ούτε κι έμεινε αναπάντητη, από μαθητές και μαθήτριες που είπαν «όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό στα σχολεία», βγαίνοντας την ημέρα των καταλήψεων στο δρόμο, όμως, σε κάθε περίπτωση, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν, εικόνες σύμπλευσης της νέας γενιάς με φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές.


Λίνα Ρόκου

Οι περιπέτειες της καρδιάς και του μυαλού από το @AwkwardYeti.

Μη μας βάζετε σε ομαδικές συζητήσεις στο fb με άλλα 50 άτομα. Και τον σκοπό σας δε θα πετύχετε και είναι και τρομερή αγένεια.


Ζωή Παρασίδη

 Το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με τη Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών «18ΑΝΩ» του Ψ.Ν.Α, θέλοντας να υποστηρίξει και να ενισχύσει το έργο της μέσα στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, παρουσιάζει την παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Η παράσταση, πραγματοποιείται με αφορμή την έρευνα που θα διεξαχθεί από το «18ΑΝΩ» και το Ε.Κ.Κ.Ε. με θέμα τον Πατέρα-Τοξικομανή-Κρατούμενο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις σχέσεις με τα παιδιά και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. Το θέατρο οφείλει να είναι ευεργετικό για την ψυχή γι’ αυτό είναι σπουδαίο να βλέπεις σημαντικές παραστάσεις να φεύγουν από την ασφάλεια του σκηνικού τους.

 Το παράδοξο με τη διανομή του “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα. Η προβολή της έχει ξεκινήσει ήδη στην Αμερική, στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Λονδίνο, θα περάσει από πολλές χώρες και στην Ελλάδα θα βγει τον Φλεβάρη, όταν δηλαδή θα έχει ήδη γίνει hit στα τορεντάδικα. Όσα έγραψε ο Ηλίας Φραγκούλης για το θέμα και η απάντηση της εταιρείας διανομής εδώ


Ελένη Τζαννάτου

 Η στιγμή του χρόνου που ξεκινάει (για κάποιους από μας για πρώτη φορά) το countdown της Blogovision.

  Το κάψιμο του ranking, για μας τους αναποφάσιστους.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.