Ο Adam X ιθύνων νους της θρυλικής Sonic Groove Records με releases εξαιρετικών παραγωγών όπως Kevin Saunderson, Dave Clarke, Abe Duque, Orphx και Dasha Rush, θα βρεθεί το Σάββατο 5 Μαΐου στο Temple Athens.  Μαζί του στο booth του Temple θα βρίσκονται ο Liziuz, ένα ανερχόμενο όνομα από το Βερολίνο σε μια live εμφάνιση με βιομηχανικό και ταυτόχρονα ψυχεδελικό ύφος, ο 3,14, συνιδρυτής της Modal Analysis και ιδιοκτήτης του label Pi Electronics και τέλος η Alekzandra με τους ambient ήχους της που θα ζεστάνει τη βραδιά.

 Η ιστορία του Adam X ξεκινά από το 1990 με πολλά side projects και έναν μεγάλο αριθμό releases σε labels όπως CLR, L.I.E.S, The Corner, Prologue, Peacefrog, Magnetic North, Wax Trax, Hands, Sativae και Scandinavia.

Λίγο πριν αναλάβει τα decks του Temple Athens το Σάββατο, ζητήσαμε από τον Adam X να διαλέξει μερικούς δίσκους για να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Ο Δίσκος που σε έκανε να ακολουθήσεις καριέρα ως παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής…

Δεν μπορώ να διαλέξω ένα μόνο δίσκο, δεν μπορώ να διαλέξω ούτε και εκατό!! Ήταν η συνολική φιλοσοφία που ασχολήθηκα νωρίς με αυτό το είδος μουσικής και ήταν τότε τόσο φρέσκο και τόσο νέο, που με έκανε να θέλω να δημιουργήσω κομμάτια και να τα παίξω!

Ο Δίσκος που είναι το killer track σου για το dancefloor αυτόν τον καιρό…

Το κομμάτι Truncheon του Rhys Fulber που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Sonic Groove Records. Τα έχω σπάσει με αυτό το track σε μερικά πάρτι.

O Δίσκος που αποτελεί το αγαπημένο σου remix

Δεν είμαι σίγουρος αν εννοείς ένα ρεμίξ που έχω κάνει εγώ σε κάποιον καλλιτέχνη. Αν ναι, τότε είναι το ρεμίξ μου Traversable Wormhole στο Separate Minds από Scattered Thoughts, ένα κλασσικό Detroit Techno κομμάτι σε παραγωγή Lou Robinson στη Scan 7.

– O Δίσκος που αποτελεί την αγαπημενη δική σου παραγωγή…

Το κομμάτι μου State of Limbo από τον ομότιτλο δίσκο μου.

O κλασικός Δίσκος που παίρνεις πάντα μαζί σου…

Υπάρχουν μερικά αλλά  το δικό μου edit στο κομμάτι του Richie Hawtin του 1992, Circuit Breaker – Trac X, είναι κάτι που με δυσκόλεψε πολύ να σταματήσω να παίζω. 

O Δίσκος που φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σάουντρακ για την σημερινή Αθήνα…

Θα πω τους Αθηναίους καλλιτέχνες ANFS και Sawf, VOFA-Belly στη Vanilla Records. Αποκτώ μια καλύτερη οπτική της μουσικής και της πόλης όταν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες είναι και ηχογραφούν από την ίδια την πόλη!

Ο Δίσκος για τον οποίον ζούσες και πέθαινες όταν ήσουν 16…

Το ντεμπούτο σινγκλάκι των Public Enemy, Public Enemy No.1.

O Δίσκος που αποτελεί τον δικό σου απόλυτο guilty pleasure

Don’t Fear the Reaper από Blue Oyster Cult.

O Δίσκος που παίζεις αυτόν τον καιρό και κάνει τους clubbers να φασώνονται…

Κανένας. Δεν είμαι dj που παίζω ερωτικές μπαλάντες. Η μουσική που παίζω δημιουργεί συναισθήματα για παιχνίδια υποταγής και bondage. 

Ο Δίσκος που θα αφιέρωνες στο Βερολίνο…

Ο,τιδήποτε φτιάχνω!

O Αγαπημένος σου Δίσκος από την αγαπημένη σου μπάντα…

Black Sabbath – Into the Void 

αλλά και το Numbers από Kraftwerk.

O Δίσκος που ακούς την στιγμή που συμπληρώνεις αυτό το ερωτηματολόγιο…

White Noise – Tinnitus σε συνεχόμενη λούπα.

Clubnight w/ Adam X, Liziuz (live), 3.14 & Alekzandra στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα), Πόρτες: 00:30 – Είσοδος: 12€ Προπώληση: 10€. Δείτε το event στο Facebook.