Ο Ντένις Ρόντμαν μοιάζει να είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να έχει επαφές τόσο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν όσο και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην αστέρας των Σικάγο Μπουλς και πέντε φορές πρωταθλητής NBA, ξεκίνησε την ιδιότυπη φιλία του με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας όταν το 2013 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα, μετά από πρόσκληση του Ουν, που μεγάλωσε όντας θαυμαστής του.

Η κίνηση του Ρόντμαν να δεχτεί την πρόσκληση και τελικά να πάει στην Πιονγκγιάνκ, είχε αρχικά επικριθεί και χλευαστεί από πολλούς, που θεώρησαν ότι είναι άλλη μια εκκεντρικότητα, προκειμένου να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Πίστεψαν ότι θα ήταν μια και μόνη επίσκεψη. Τα γεγονότα όμως τους διέψευσαν. Από τότε ο Ντένις Ρόντμαν έχει επισκεφτεί την χώρα αρκετές φορές και θεωρεί τον Ουν παντοτινό φίλο του.


Βέβαια, αυτή του η φιλία με τον απόλυτο άρχοντα της Βορείου Κορέας, δεν τον έχει κάνει να αλλάξει γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θεωρεί σπουδαίο άντρα. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί, όταν ο 56χρονος συμμετείχε στο ριάλιτι του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ από το οποίο είχε τελικά απολυθεί γιατί δεν ήξερε πως γράφεται το όνομα της Μελάνια Τραμπ.

https://www.youtube.com/watch?v=yL790UpRQIg

Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του ο Ρόντμαν ξεχώριζε τόσο για το ταλέντο, όσο και για την εκκεντρική εμφάνιση και ακόμα πιο εκκεντρική προσωπική του ζωή. Είχε σχέσεις με σταρ όπως η Μαντόνα και η Κάρμεν Ηλέκτρα, έπαιξε με καθόλου επιτυχία σε ταινίες δράσης, ενώ μια φορά παντρεύτηκε τον εαυτό του. Στην δύση των κατηγορούν πως προσπαθεί να εξανθρωπίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν και ξεχνάει τα δεινά που περνά ο λαός της Βόρειας Κορέας.


Εκείνος σπάνια απαντά σε αυτές τις κατηγορίες και μένει μόνο στην ιππασία και το σκι που πάνε οι δυο τους, καθώς λέει ότι δεν μιλάνε ποτέ για πολιτική. Το 2017, βέβαια, δεν είχε διστάσει να πει πως οι Βορειοκορεάτες δικαίως κρατούσαν αιχμάλωτο τον Αμερικανό Κένεθ Μπέι και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων η οποία σύμφωνα με τον Μπέι οδήγησε στην απελευθέρωσή του, αφού τελικά ο κόσμος ασχολήθηκε με την υπόθεσή του. Οι υπεύθυνοι τύπου του πρώην μπασκετμπολίστα, δεν δίστασαν και να ισχυριστούν πως ήταν εκείνος που έπεισε τον Ουν να απελευθερώσει τον Όττο Γουόρμπιερ, που βρισκόταν σε κώμα στην χώρα για σχεδόν έναν χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=-HHh6aXmg-0


Θα μπορούσε λοιπόν αυτός ο τόσο επιτυχημένος αθλητής, αλλά αποτυχημένος σε όλα τα άλλα, να είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ και της δύσης ολόκληρης, στην Βόρεια Κορέα; Ο ίδιος λέει πως είναι διατεθειμένος να φτιάξει τις σχέσεις Τραμπ και Ουν. Μπορεί κάτι τέτοιο να πετύχει; Πιθανώς ναι και πιθανώς όχι.

Οι ιστορικές συγκυρίες είναι τέτοιες που όλα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, με έναν δικτάτορα να δοκιμάζει μέρα παρά μέρα πυραύλους και ένα πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι, για πρώτη φορά, τόσο έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Οι τρεις άντρες έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Μεγαλομανείς, νάρκισσοι και πάνω απ΄ όλα απρόβλεπτοι. Ας μην απορρίψουμε, λοιπόν, τον πρέσβη me το 91 στην φανέλα, άλλωστε δεν έχουμε και πολλές επιλογές.  

Πηγή