Την Κυριακή 28 Μαίου, το παζάρι βινυλίων, που επιμελείται ο Ζώης Χαλκιόπουλος, κατά κόσμον Mr.Z επιστρέφει για την καλοκαιρινή σεζόν στην πρώτη του Outdoor / Tropical έκδοση. Το ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ φιλοξενεί ιδιώτες και συλλέκτες οι οποίοι διαθέτουν προς πώληση βινύλια πολλών και διαφορετικών μουσικών ειδών. Από Rock, Pop, Soul, Jazz, Funk μέχρι Hip Hop και Electronica. Σε μια υπαίθρια μίνι γιορτή, σε έναν νέο φανταστικό χώρο – bar και τον πανέμορφο κήπο του, στον Κεραμεικό θα βρεις χιλιάδες βινύλια και θα ακούσεις μουσικές απο φίλους DJs που θα σπινάρουν για εμάς. Απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με σωστό καφέ και αλκοόλ, δυνατή κουζίνα κι ένα Special Live Act απο τον Θανάση Χριστοδούλου aka Lumiere που για πρώτη φορά θα διαθέσει στο κοινό την φροντισμένη super Limited βινυλιακή έκδοση του ομώνυμου album του δημιουργώντας το ιδανικό πακέτο πραγμάτων που συνθέτουν την φεστιβαλική διάθεση του ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ.

Εμείς μιλήσαμε με τον Ζώη Χαλκιόπουλο για τη σχέση του με το βινύλιο και την μουσική του ιδέα που θέλει να φέρει κοντά όλους τους μουσικόφιλους.

Ποια είναι η σχέση μου με το βινύλιο; Τεράστια. Πολυγαμική. Συμπαντική. Ερωτική. Από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ; Η ιδέα μου ήρθε αγαπώντας τους δίσκους και βλέποντας το πόσο κοντά μπορούν, μέσω της μουσικής, να φέρουν τον κόσμο. Αυτή είναι ουσιαστικά κι η διαφορά του ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ με όλα τα υπόλοιπα events για το βινύλιο στην πόλη. Ποτέ δεν μου άρεσε η καθαρή έννοια των εμπορικών παζαριών βινυλίου. Το ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ συμβαίνει για πέμπτη χρονιά και φιλοδοξεί να μείνει, όσο υπάρχει κόσμος που περνάει ωραία σε αυτό. Γιατί οι δίσκοι είναι απλά η αφορμή.

Το πιο σπάνιο κι αγαπημένο σου βινύλιο; Δε συνάδει πάντα η έννοια του σπάνιου με του πιο ακριβού. Αν θα έπρεπε να το συνδυάσω, ο δίσκος θα ήταν το Eden’s Island του Eden Ahbez στην πρώτη usa version του. Exotica, proto-hippy, ένας δίσκος που ταυτίζεται απόλυτα με την ιδέα για το επικείμενο υπαίθριο tropical ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ στον Κεραμεικό.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η γιορτή του βινυλίου; Ποτέ δεν με ενδιέφερε να έρθει στο παζάρι μου μόνο μυημένος κόσμος. Η βασική ιδέα είναι το πόσο social μπορεί να γίνει ένας χώρος γεμάτος βινύλια και μουσικές και πώς μπορεί να εξελιχθεί σε πάρτι αν όχι και σε μια ευχάριστη εκδήλωση που μπορούν να επισκεφτούν ζευγάρια, φίλοι και οικογένειες με τα παιδιά τους. Έτσι πέρα από τους παλιοροκάδες με τις κοτσίδες, στο ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΑΡ θα δεις ανθρώπους που ακούν από jazz μέχρι house, και όλα τα παρελκόμενα της dj κουλτούρας.

Τι μουσικές θα ακούσουμε την Κυριακή στον κήπο; Δέκα djs και η αφεντιά μου θα σπινάρουμε μουσικές που αγαπάμε και ταιριάζουν με το κλίμα της αυλής, οπότε ετοιμαστείτε για ένα eclectic set από esoteric jazz και balearic disco μέχρι dub και house. Special προσθήκη, το live του Lumiere μαζί με την επίσημη κυκλοφορία από το ντεμπούτο lp του.