521363_10151421432338763_186079284_n

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Mosaiko Cocktail Bar θα παρουσίασει τον μουσικό παραγωγό & dj που έχει δημιουργήσει με τα χρόνια ένα σεβαστό όνομα στην παγκόσμια μουσική σκηνή, Alex Dimou. Ένας από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες, θα παρουσιάσει στα νότια της πόλης το φετινό νέο του live. Παίζοντας τόσο live όσο και σαν dj, παίρνει το δικό του χώρο στο booth με τον προσωπικό του συνδυασμό ήχων. Παρέα του θα βρίσκεται η Marsha & o Kissing Strangers.

Λίγες ημέρες πριν το πάρτι στο Μωσαϊκό, ο Alex συστήνεται στην Popaganda και μοιράζεται μαζί μας τα μελλοντικά του σχέδια..

Alex Dimou συστήσου μας!
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λαμία, σπούδασα μουσική τεχνολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, έμεινα για κάποια χρόνια στο Βερολίνο και πλέον είμαι και πάλι κάτοικος Λαμιέων! Παίζω και γράφω ηλεκτρονική μουσική, είτε σαν dj είτε σαν live performer. 

Τι σήμαιναν τα ταξίδια σου στο εξωτερικό για την εξέλιξη σου; Το εξωτερικό συνέβαλε πολύ στην διαμόρφωση του μουσικού μου χαρακτήρα. Από όταν γύρισα μόνιμα στην Ελλάδα, φροντίζω κάθε χρόνο να έχω στενή επαφή και με τους συνεργάτες μου και με τις ευρωπαϊκές πόλεις γενικότερα.

Τι νέο αναμένουμε από εσένα; Μόλις κυκλοφόρησα ένα EP στην Glory Hill studio με δύο δικά μου originals και ένα ρεμίξ από τον Θοδωρη Τριανταφύλλου. Μέχρι τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένα 3 EP’s, ένα στην Get Physical Music, άλλο ένα, το δεύτερο κατά σειρά στην Rebellion και τέλος ένα EP με 3 originals σε μια εταιρεία την οποία την κυνηγούσα χρόνια, αλλά επειδή ακόμη δεν έχω το συμβόλαιο στα χέρια μου, κι επειδή πολλά μπορούν να συμβούν, ακόμη δεν μπορώ να την ανακοινώσω.

Τι συνδυασμούς ήχων ακούμε στα live set σου και στις παραγωγές σου; Στα live acts που κάνω, ο ήχος είναι καθαρά deep house. Η κανονική deep house, όχι η καινούργια. Τώρα, όσων αφορά τις παραγωγές μου, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς. Θεωρώ πως υπάρχουν σίγουρα cinematic επιρροές όμως.

Η αγαπημένη σου συμμετοχή σε φεστιβάλ; Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία και η πρώτη μου εμφάνιση στο  WMC του Miami, και στο Ministry of Sound του Λονδίνου και φυσικά η πρώτη φορά που έπαιξα στο KaZantip festival την Ουκρανία.

Η πιο σημαντική συνεργασία σου μέχρι σήμερα; Η συνεργασία μου με την Maya Jane Coles ήταν ίσως μια κομβική στιγμή. Όπως και η συνεργασία μου με τον Funkagenda η οποία εξελίχθηκε σε μια δυνατή φιλία.

Τι όνειρα έχεις για το μέλλον σου στη μουσική; Θα ήθελα να συνεχίσω να κυκλοφορώ την μουσική μου σε εταιρείες που θεωρώ πως ταιριάζω καλλιτεχνικά και ίσως στο κοντινό μέλλον, να ξαναμείνω στο Βερολίνο για λίγο καιρό.


16826071_1231854946929655_6078608131941044556_o