Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #2: Jim James, Tom Hardy και λίγο λιγότερο πάγο ρε παιδιά…

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (29/01-03/02/2017).
popaganda_ola_popa_jim_james_1

Φώτης Βαλλάτος 

OLA_POPA_UP

Η νοσταλγική επανένωση της παρέας του Trainspotting, είκοσι (και κάτι) χρόνια μετά από εκείνη την φορά που προκάλεσαν μικρές πολλαπλές εκρήξεις στον εγκέφαλό μας. Και μόνο για την ατάκα «Nostalgia – that’s why you’re here. You’re like a tourist in your own youth» που λέει ο Sick Boy στον Renton σε μια σκηνή της (νέας) ταινίας. 

https://www.youtube.com/watch?v=EsozpEE543w&t=18s

OLA_POPA_DOWN

Το ότι ο Ντάνι Μπόιλ προτίμησε να πουλήσει (σχεδόν αποκλειστικά) νοσταλγία σε εμάς τους νοσταλγικούς φαν της πρώτης ταινίας, αδιαφορώντας για το σενάριο και τους διαλόγους και επιλέγοντας να πατήσει πάνω σε πολλές από τις σεναριακές και σκηνοθετικές ιδέες της ταινίας του 1996. Το εφηβικό δωμάτιο του Renton, o «Choose life» μονόλογος του Renton, το Born Slippy και το Lust For Life, η cameo εμφάνιση του (αγέραστου!) Irvine Welsh και πολλά ακόμα κάνουν το Τ2 να μοιάζει περισσότερο με ριμέικ παρά με σίκουελ. 


Γιώργος Βουδικλάρης

OLA_POPA_UP
Η πρόβα των Απροσάρμοστων.Ένα κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, και ταυτόχρονα μια απλή παρέα φίλων. Αν αυτή η συνθήκη δεν είναι ροκ, τότε δεν ξέρω τι είναι. 

https://youtu.be/tmnFKQWehec

OLA_POPA_DOWN

Τα κόμματα που μέχρι πριν λίγο κυβερνούσαν την Ελλάδα στη συζήτηση περί θαλασσοδανείων στη βουλή. Θράσος, ανεντιμότητα, κυνισμός κι αδυναμία αυτοκριτικής.



Σταύρος Διοσκουρίδης

OLA_POPA_UP

Είναι ο κύριος στη φωτογραφία στο άρθρο που διαβάζετε. Ονομάζεται Jim James και κατάγεται από το Κεντάκι. Η μεγάλη αλήθεια είναι πως δεν τον είχα προσέξει μέχρι που πριν από λίγες μέρες είδα το όνομα του σ’ ένα βινύλιο που κράδαινε ο Παναγιώτης Μένεγος. «Τι είναι αυτό πάλι;», σκέφτηκα με φθόνο. Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ο Θεοδόσης Μίχος τοποθέτησε στα θετικά της εβδομάδάς του το The World’s Smiling Now, του ίδιου καλλιτέχνη από το περσινό του άλμπουμ (Eternally Even.). Το ακούω και λέω «κάτι γίνεται εδώ.» Μια βδομάδα τώρα δεν έχω ξεμπλέξει από αυτόν. Πιο πολύ την πάτησα με το κομμάτι που ακολουθεί που μας έρχεται από το μακρινό 2013 και από τον πρώτο σόλο δίσκο του τραγουδιστή των My Morning Jacket. Είναι από αυτές τις φορές που πραγματικά πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος θεός που κρύβεται μέσα σε ορισμένα έργα τέχνης. 

https://www.youtube.com/watch?v=6nTr-do2uc4

OLA_POPA_DOWN
 Όλες αυτές οι αλοιφές στα εστιατόρια που αγοράζονται από σούπερ μάρκετ και πασάρονται σαν «χειροποίητες». Σαν να τρως οδοντόκρεμα με αλάτι. 
 
 

Γεράσιμος Δομένικος

OLA_POPA_UP

Nike just did it. Το γράμμα του CEO της Nike Μαρκ Πάρκερ προς τους υπαλλήλους της μεγάλης φίρμας εναντίων της μεταναστευτικής πολιτικής του νέου Αμερικανού Προέδρου. Θα μπορούσε να το είχε γράψει και ο Ρουσό.

up
down
OLA_POPA_DOWN

Όπως φαίνεται η εκδοχή της post-capitalism εποχής, μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα ξαναζεσταμένο καπιταλισμό. Τώρα που τα μεγάλα brands αγκαλιάζουν τις ιδέες του διαφωτισμού, να δούμε τι θα μείνει για εμάς τους σκλάβους των κοινωνικών δικτύων. Στοιχηματίζω oτι επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο Μαρκ.     


Γεωργία Δρακάκη

OLA_POPA_UP
Αυτή η εβδομάδα είχε ένα δεύτερο Σου-Κου στα μέσα της για όλες και όλους εμάς που συμμετείχαμε στην παρουσίαση του μικρού βιβλίου με ποίηση της Αγγελίνας Ρωμανού και ζωγραφιές του Γιάννη Κομινόζογλου. Τίτλος αυτού: Εις Σάρκα Μίαν, από τις εκδόσεις Όστρια. Στο Cabaret Voltaire, που λέτε, την Τετάρτη και την Πέμπτη απαγγείλαμε, τραγουδήσαμε, σιωπήσαμε και ακούσαμε. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση «ακόμα μία φιλολογική εκδήλωση». Πώς να είναι όταν μιλήσαμε για γυμνά σώματα, για σαρκικό έρωτα, για πάθη και όλα αυτά με σύγχρονο τρόπο και λόγο; Ελπίζουμε σε επανάληψη του δρώμενου και εκτός Αθήνας. 
Εις Σάρκα Μία
OLA_POPA_DOWN

Μόνο θλίψη για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως μπέρδεψαν μερικοί τις εκλογές με τη Eurovision; Και κάτι ακόμα. Πόσο Μένιο Φουρθιώτη ακόμα να αντέξουμε;



Μελίνα Καλφαντή 

OLA_POPA_UP

Ο καιρός τις τελευταίες τρεις μέρες σε συνδυασμό με το γεγονός πως, αποφασίζοντας να υιοθετήσω ένα κουτάβι πριν 2 χρόνια, «αναγκάζομαι» να πηγαίνω βόλτες στο Φιλοπάππου, και να θυμάμαι την ομορφιά αυτής της πόλης. Αν δεν είχα αυτόν τον τετράποδο μπελά για παρέα, μάλλον θα περνούσα τέτοιες υπέροχες μέρες κάνοντας scroll down to infinity στο fAcebook. Συμπέρασμα, υιοθετήστε, κάνει καλό.

FB_IMG_1486086760922
OLA_POPA_DOWN

Μεσημέρι Δευτέρας σε μισοάδειο Καμπεθόν για φαγητό, και ο καπνός να είναι σαν να βρίσκεσαι Σάββατο βράδυ σε γεμάτο μπαρ. Ξέρω, οι αντικαπνιστές είμαστε λιγότεροι, και σίγουρα στην Αθήνα δύσκολα λέει κανείς «δεν θα κάτσουμε εδώ γιατί καπνίζουν αν θέλει όντως κάπου να κάτσει, αλλά δεν θα μας λυπηθεί ποτέ κανείς, έστω με καλό εξαερισμό ή χωριστά μέρη του μαγαζιού; Εγώ πάντως εκεί μέσα δεν μπόρεσα να φάω, και λυπήθηκα για τους χαμένους ανθοτυροκεφτέδες.


Γιώργος Καραλιάς 

OLA_POPA_UP

Ο throwback τελικός του Australian Open μεταξύ Federer και Nadal. Ξαναβρέθηκαν ίσως για τελευταία φορά σε τελικό grand slam μετά από 6 χρόνια για ένα εξαιρετικό ματς. Επίσης τα νέα της επιστροφής του Nick Cave και των Bad Seeds στην Ελλάδα. Ο Νικόλας είχε να μας τιμήσει από το 2011 με τους Grinderman.

nick_cave
OLA_POPA_DOWN

Η εφαρμογή του Muslim Ban του Trump που τσιμεντώνει το γεγονός ότι ζούμε σε μια ξενοφοβική και βάρβαρη περίοδο.


Βασίλης Κουρουμιχάκης 

OLA_POPA_UP

Ανακάλυψα τη misoka, μια επαναστατική γιαπωνέζικη οδοντόβουρτσα. Η επαναστατικότητα της βασίζεται στο γεγονός ότι δε χρειάζεται οδοντόπαστα παρά μόνο λίγο νερό αφού οι ίνες της έχουν μια ειδική nano-mineral επίστρωση που δημιουργούν μια υδρόφιλη επιφάνεια στα δόντια που απομακρύνουν τα υπολείμματα τροφών. Λένε πως είναι οικολογικό αυτό αλλά κυρίως εκτίμησα την απουσία των μισοπατημένων σωληναρίων οδοντόπαστας στο μπάνιο.

unnamed (9)
OLA_POPA_DOWN
Η μπαναλιτέ της επικαιροποιημένης συζήτησης για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.  Έχει εξαντληθεί τόσο πολύ το θέμα που περισσότεροι το αντιμετωπίζουν με αδιαφορία στηριζόμενοι στο δόγμα «αν είναι θε να’ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει». 

Ηρώ Λιάτου 

OLA_POPA_UP

Στην πιο ωραια νερωμένη Coca-Cola στον αγώνα Utah Jazz – Milwaukee bucks στη Utah. 

IMG_2407 (1)
OLA_POPA_DOWN

Το αεροδρόμιο του Dallas που δεν εχει smoking lounge.


Παναγιώτης Μένεγος

OLA_POPA_UP

To Taboo, το τηλεοπτικό πέρασμα – προσωπικό στοίχημα του Tom Hardy. Είναι παραγωγός και πρωταγωνιστής σε μια ιστορία εκδίκησης στο γκρίζο Λονδίνο των αρχών του 19ου αιώνα, επιστρατεύοντας τόσο machismo που κινείται συνεχώς στη λεπτή γραμμή μεταξύ απόλυτου αρσενικού κι Απόστολου Γκλέτσου. Δεν είναι το αριστούργημα που καθηλώνει, αλλά μια άρτια παραγωγή με εξαιρετικούς δευτεραγωνιστές όπως ο Jonathan Price και ο Michael Kelly και μουσική από τον Max Richter. Ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι στο τέλος μιας κρύας χειμωνιάτικης ημέρας, αν έχεις μεγαλώσει με αγαπημένο παιδικό βιβλίο τον Κόμη Μοντεχρήστο.

Tom-Hardy-Taboo-2
OLA_POPA_DOWN

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αμφισβητήσει ότι η άνοιξη του αθηναϊκού bartending είναι η δεύτερη πιο σημαντική στην ιστορία μετά από εκείνη της Πράγας. Όμως, ας σκεφτεί κάποιος και μας τους ντεμοντέ που πίνουμε τα ποτά μας straight up και δεν τα θέλουμε πιο πολύχρωμα, πιο εξεζητημένα και πιο πολυσύλλαβα. Και κυρίως μας φτάνουν 1-2 πάγοι, δε χρειάζεται όλη η Ανταρκτική στο ποτήρι μας. Είμαστε ψυχωμένοι, θα κάνουμε λογαριασμό έτσι κι αλλιώς…

ice


 Θεοδόσης Μίχος

OLA_POPA_UP

-Βλέπω κύκλους.

-Οι οποίοι κύκλοι γυρνάνε πως;

-Έεεετσι…

https://www.youtube.com/watch?v=R5WQUmEYpYE

OLA_POPA_DOWN

“Karate good, karate only defence”

Μονή Εσφιγμένου

Τάσος Μόρφης

OLA_POPA_UP

Το σημείωμα των ΑΔΙΕΞΟΔΟ για τα GR80s,  και η ατάκα του συγχωρεμένου Κωστή Νικηφοράκη «Η ζωή αξίζει μονάχα αν τη μοιράζεσαι» που σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του. 

OLA_POPA_DOWN

Δεν μου αρέσει καθόλου η ψυχολογικοποίηση του Τράμπ ως «τρελού» και «σχιζοφρενή», που οι αγρότες θυμήθηκαν πάλι τα δικαιώματα τους –όπως κάθε Φλεβάρη-, που οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δεν παίρνουν την επιχείρηση στα χέρια τους, Τέλος, που γονείς στο Νέο Ικόνιο έχουν κάνει αιτήσεις μετεγγραφής για τα 70 από τα 125 παιδιά λόγω των προσφυγόπουλων που θα φοιτήσουν στο σχολείο.


Μαρία Νετζίπι

OLA_POPA_UP

Το πόσο ατμοσφαιρικό και όμορφα ρετρό είναι το au revoir, το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας. Η ιστορική διακόσμηση του Προβελέγγιου, η διαλεγμένη μουσική και ένα καλό ποτήρι ουίσκι (που δε θα πληρώσεις χρυσάφι) κρύβονται χρόνια τώρα πίσω από τις βαριές κουρτίνες στο μικρό μαγαζάκι της Πατησίων. Αξίζει πάντα μια επίσκεψη… και δυο!

Bar "Au Revoir" in Patission Street in Athens / Ôï êëáóóéêü ìðáñ Au revoir ôï âñÜäõ
OLA_POPA_DOWN

Ο αιώνιος Γολγοθάς της Ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας! Δε θα καταλάβω ποτέ τι τόσο ενδιαφέρον κοιτάνε πάντα οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς σε διώχνουν λες και τους χρωστάς λεφτά τιμής από παιχνίδι πόκερ. Γιατί τόσο φόβος για το eye contact, ρε παιδιά;


Μάρθα Οστιούνη

OLA_POPA_UP

Οι ηλιόλουστες ημέρες που επιτέλους μπορείς να πας μέχρι το περίπτερο, χωρίς να ντυθείς σαν κρεμμύδι, φορώντας απλά ένα φούτερ! Η άνοιξη είναι κοντά κι ο Φλεβάρης αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει!

IMG_1676
OLA_POPA_DOWN

Το κείμενο της Γεωργίας Αλεξίου για τη Eurodisney που μαρτυρά μια αλήθεια που πολλοί υποθέτουμε, αλλά λίγοι μπορούμε να αποδείξουμε, για τους επίπλαστους κόσμους…


Αναστασία Βαϊτσοπούλου 

OLA_POPA_UP

Χάλασαν τα ακουστικά μου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα ήταν στο POP DOWN, αλλά αυτήν την εβδομάδα, στάθηκε αφορμή, για να ακούσω ήχους της πόλης, να συνομιλήσω με ενδιαφέροντες ανθρώπους στην στάση του 040 και να βάλω πάλι μπρος στον urban παρατηρητή που κρύβω μέσα μου.

https://www.youtube.com/watch?v=UpuaPfOuxB0

OLA_POPA_DOWN

Οι καλλιτέχνες που βγάζουν καινούργιους δίσκους και τραγούδια, χάνοντας την αρχική τους αίσθηση και αισθητική. Από τους The xx, μέχρι την Adele. Το νέο κομμάτι των Depeche “Where’s The Revolution?” δεν κρύβει την δυναμική του παλιού καλού καιρού. Για να δούμε… 


Ζωή Παρασίδη

OLA_POPA_UP

Ενώ κάποιοι περιμένετε να ανακαλύψετε τη νέα σειρά που θα σας κρατήσει συντροφιά τα βράδια, εγώ αποφάσισα να ξαναρχίσω το -αξεπέραστο- Mad Men που κάποτε κακώς εγκατέλειψα παρασυρόμενη από άλλες τηλεοπτικές μόδες.

pop_mad_men_women-960x540
OLA_POPA_DOWN

Εσείς εκεί έξω που, όταν μοιραζόμαστε μαζί σας τον ενθουσιασμό για τη σειρά που παρακολουθούμε, το πρώτο πράγμα που σας περνάει από το μυαλό είναι να μας κάνετε spoiler έχετε καταλάβει πως αυτή σας η συμπεριφορά μαρτυρά έλλειψη τακτ;


Ιωσήφ Πρωιμάκης

OLA_POPA_UP

Η ανακοίνωση για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές του Φυσικού Αερίου — εν μέσω Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, ακαθόριστων ασφαλιστικών εισφορών και πρώτης δόσης ΦΠΑ, και μόνο η σκέψη φθηνότερης θέρμανσης με έκανε να νιώσω μια ανακουφιστική ζεστασιά

OLA_POPA_DOWN

Η νέα, υπεραναλυτική μορφή των λογαριασμών της ΔΕΗ, όχι επειδή τώρα καταλαβαίνεις με μια ματιά πού ακριβώς πάνε τα λεφτά που σου ζητάνε (ίσα-ίσα, αυτό πάει στα θετικά), αλλά γιατί τώρα που είναι απείρως πιο σαφείς, οι παράπλευρες χρεώσεις είναι και απείρως πιο εξοργιστικές


Λίνα Ρόκου 

OLA_POPA_UP

Η διαδικτυακή κυκλοφορία (τo βινύλιο θα βγει σε περίπου δύο με τρεις μήνες και το cd τέλη Φλεβάρη) του “Pilgrimage“, δεύτερου δίσκου των Penny Dreadful, κομμάτια του οποίου είχα ακούσει στα live των παιδιών στο six d.o.g.s και στη Death Disco. Ανυπομονούσα και δικαίως, το αποτέλεσμα είναι επάξιο του ντεμπούτου τους “Deadwood” και η μπάντα αναδεικνύεται σε μια από τις σημαντικότερες της ελληνικής americana σκηνής.

EKSOFILLO
OLA_POPA_DOWN

Η εμφάνιση του Σώρρα στον Σρόιτερ. Όταν δεν μπορούσες να διανοηθείς ότι υπάρχει κάτι πιο χυδαίο -ως προς την εικόνα τουλάχιστον- από τη Χ.Α. (χωρίς σε τίποτα αυτό να ξεπλένει τους νεοναζί) και αυτός ο τύπος σε διαψεύδει. Φαντάσου. Κοινός τόπος όλων αυτών ο εθνικισμός. Καμία έκπληξη εκεί.


Ανδρέας Σιμόπουλος 

OLA_POPA_UP

Η περιπατητική βόλτα στην Διονυσίου Αερεοπαγήτου,  ιδίως καθημερινή, με θέα την Ακρόπολη. Μπορεί να μην τα «ξεχνάς» όλα, αλλά «ξεχνάς» αρκετά.

AdobePhotoshopExpress_2017_02_03_10_57_16
OLA_POPA_DOWN

Το ότι κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τόσο σοβαρά τον εαυτοί τους και την ιδιότητα τους θεωρώντας ότι χωρίς την παρουσία τους η γη θα σταματήσει να γυρίζει. Σιγά ρε μεγάλε, δεν είσαι ούτε ο Μαγκντί Γιακούμπ ούτε η Μαρί Κιουρί.


Ελένη Τζαννάτου 

OLA_POPA_UP

Στο ένα από τα 5 albums που έφτασαν με μαγικό τρόπο στα χέρια μου αυτή την εβδομάδα, ακόμα κι από outtakes, επιβεβαίωσα για ακόμη μία φορά ότι οι Last Drive ίσως είναι η μόνη μπάντα που μετράει. Και έμαθα ότι ετοιμάζουν και καινούργιο δίσκο -ομορφιές.

16466040_1206876142693132_1014272210_o

OLA_POPA_DOWN
Ένας καταραμένος συγγραφέας με παιδεύει με γαστρονομικές συγγραφικές ανησυχίες και η χαρά μου κόπηκε γρήγορα. Έτσι πάνε αυτά.


Τζούλια Τσιακίρη 

OLA_POPA_UP

Σινεφίλ δραχμομανής με λανθάνουσες τάσεις ησυχασμού είχε δημιουργήσει αυτό το κολλάζ σε τρυφερή ηλικία χρησιμοποιώντας οικογενειακά κειμήλια. [Φωτογραφία: Μαρίλη Ζάρκου.] Τώρα το βλέπω και χαμογελώ. Αυτή ειναι η δύναμη της τέχνης.

IMG_4777
OLA_POPA_DOWN

Πώς μπόρεσε ένα χέρι να οπλιστεί για να σβήσει αυτή την εικόνα;

john
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.