sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-04

Το στούντιο κομμωτικής του sam jacob στο νοτιοανατολικό Λονδίνο ανακαινίστηκε, στα πλαίσια της γκαλερί DKUK. Ο μικρός χώρος, τον οποίο διευθύνει ο καλλιτέχνης και κομμωτής daniel kelly, λειτουργεί παράλληλα ως εκθεσιακός χώρος και κομμωτήριο. Αντί για καθρέφτες να στολίζουν τους τοίχους του μόλις δέκα τετραγωνικών μέτρων στούντιο, υπάρχουν έργα τέχνης τα οποία μπορεί ο πελάτης να περιεργάζεται καθώς ο ειδικός φροντίζει το κούρεμά του.

sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-02

Η γκαλερί DKUK βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η καινοτόμος ιδέα που υποστηρίζεται από το Arts Council της Αγγλίας, επιδιώκει να συνενώσει το εμπορικό και το πολιτιστικό κομμάτι του μέρος εμπορικούς του DKUK, μετατρέποντάς το σε ένα αρχιτεκτονικό σκηνικό. 

sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-05

Ο Sam Jacob παρουσιάζει παράλληλα μια δική του έκθεση με τίτλο «make it real»

«Συνήθως, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζομαι μια γκαλερί και ένα κομμωτήριο είναι τελείως διαφορετικός» όπως εξηγεί ο Sam Jacob. «Ο σχεδιασμός αυτού του χώρου σκοπό έχει να εξερευνήσει την πρακτική της αναζήτησης μέσα από τη χρήση των πλαισίων, των διατρήσεων και των αντανακλάσεων. Ο χώρος, επίσης, εξετάζει το πως εμείς έχουμε ειδωθεί (ή όχι ) μέσα του καθώς και το πως έχουμε δει γύρω μας».

sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-07

Το εσωτερικό σύστημα τις γκαλερί χρησιμοποιεί κάποιες εμπορικές αναφορές, όπως το σύστημα απεικόνισης slatwall ή όπως οι μηχανισμοί εμφάνισης. «Ο καθρέφτης, συχνά, το κεντρικό χαρακτηριστικό σε ένα κομμωτήριο χρησιμοποιείται εδώ ως μια χωρική διάταξη, πολλαπλασιάζοντας και αλλάζοντας την εμπειρία του χώρου», εξηγεί ο Jacob «Ο μικρός χώρος – η μικρότερη γκαλερί του Λονδίνου με 2m x 5m – μετατρέπεται σε μια σύνθετη συσκευή προβολής, καθώς και σε έναν όμορφο χώρο για να κόψετε τα μαλλιά σας».

sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-08
 
sam-jacob-studio-DKUK-gallery-peckham-art-gallery-hair-salon-london-designboom-10

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του νέου κομμωτηρίου ο Jacob παρουσιάζει και μια έκθεση με πρόσφατα έργα του με τίτλο «make it real». Η έκθεση διερευνά τη διφορούμενη θέση του σχεδιασμού μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας μέσα από t-shirts που εκτυπώνονται ως προσόψεις κτιρίων, σωλήνες εδάφους επιχρυσωμένους με 24 καράτια χρυσό, καρέκλες φτιαγμένες από στόκος, και ένα νέο κομμάτι καταγραφής ήχου από τη  γκαλερί του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου.

Πηγή: Designboom