img_1410

Μια χειμωνιάτικη αλλά ηλιόλουστη μέρα μας βρήκε όλους στο Θησείο, να ανυπομονούμε να αρχίσει άλλο ένα Urban Adventure Tour στο πάντα ενδιαφέρον κέντρο της Αθήνας. Η Popaganda μαζί με το Cutty Sark κάνουν τον τέλειο συνδυασμό για πρωτότυπες περιηγήσεις στην πόλη! Ξέρουν που να σε οδηγήσουν και τι να σου δείξουν.

Την Κυριακή που μας πέρασε μας περιπλάνησαν στα στενά του Ψυρρή και του Μεταξουγείου, σε ένα πολιτισμικό μωσαϊκό με χρώματα, σχέδια και τραγούδια. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Ένα τσούρμο ανθρώπων που τους αρέσει να ανακαλύπτουν τα πάντα γύρω τους έγινε ένα και ακολούθησε τον Σταύρο Διοσκουρίδη και τον Φώτη Βαλλάτο σε μία από τις ωραιότερες βόλτες της Αθήνας. Ο ενθουσιασμός ήταν ήδη μεγάλος από την αρχή γιατί δύο τυχεροί στο τέλος του Urban Adventure Tour θα κέρδιζαν από ένα δωρεάν tattoo ο καθένας!

img_1438
img_1447

Πρώτη στάση, ένα κλασικό κτίριο του 1880, όπου στεγάζεται το υπερσύγχρονο Thirio Tattoo Studio, του ομώνυμου ράπερ. Εκεί μας υποδέχτηκαν με θέρμη και μας εξήγησαν τα πάντα γύρω από την τέχνη του τατουάζ. Θέλεις γραμμικό, ρεαλιστικό, old school στυλ; Οι έμπειροι tattoo artists που δουλεύουν εκεί, έκαστος στο είδος του, σε βοηθήσουν να βρείς τι να σχεδιάσεις στο δέρμα σου ή να αφαιρέσεις αυτό για το οποίο μετάνιωσες. Οι φωτογραφίες έδιναν κι έπαιρναν. 

img_1483

Ο Φώτης Βαλλάτος μας διαφωτίζει για τα πέριξ του Ψυρρή.

Ένα από τα αμέτρητα graffiti της περιοχής.

Ένα από τα αμέτρητα graffiti της περιοχής.

Στη συνέχεια, μας κατέβασαν σε ένα υπόγειο εργαστήριο, όπου δουλεύουν τα έργα τους τα πιο γνωστά ονόματα της σκηνής του street art. Ο Cacao Rocks ήταν εκεί για να μας μιλήσει για το graffiti στην Ελλάδα αλλά και το προσωπικό του έργο. 

img_1547

Στην οδό Σαρρή 12.

Μια από τις πιο ωραίες ιστορίες που ακούσαμε ήταν αυτή για το πιο πολύχρωμο και τρελό κτίριο της  Αθήνας και τον ένοικό του, ο οποίος δεν είναι κάποιος τρελός καλλιτέχνης ή μια κολεκτίβα, αλλά η κυρία Κούλα που βγαίνει και ποτίζει τα λουλούδια της κάθε μέρα. Η κυρία Κούλα μάλιστα, την πρώτη φορά που είδε τον Cacao Rocks να βάφει το κτίριο απέναντι άρχισε τις φωνές. Νόμιζε πως έκανε διάρρηξη στο σπίτι και γενικά του πήγαινε κόντρα διότι δεν καταλάβαινε την τέχνη του. Αλλά τελικά τον συνήθισε και τώρα είναι όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα στην γειτονιά!

img_1530

Στον πυρήνα του Block Art, του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ζει και δημιουργεί πλέον η πλειονότητα της street art κοινότητας της Αθήνας.

Δεν διστάσαμε να ανέβουμε και δίπλα στην Gallery @ Sarri 12, σε ένα από τα καλλιτεχνικά ορόσημα της περιοχής μαζί με το τελευταίο αυθεντικό σκορδάδικο της πόλης. 

img_1550
img_1560

«Η Αθήνα έχει την μεγαλύτερη ποσότητα graffiti που έχω δει, όσο κι αν έχω ταξιδέψει», μας δηλώνει ο Cacao Rocks. «Για την ποιότητα δεν ξέρω... Ίσως θέλουμε δουλειά ακόμα.» πρόσθεσε.

«Η Αθήνα έχει την μεγαλύτερη ποσότητα graffiti που έχω δει, όσο κι αν έχω ταξιδέψει», μας δηλώνει ο Cacao Rocks. «Για την ποιότητα δεν ξέρω… Ίσως θέλουμε δουλειά ακόμα.» πρόσθεσε.

Στην είσοδο μιας άλλης πολυκατοικίας, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα στενά της πόλης, μας προετοίμασαν ψυχολογικά πριν μπούμε στο θρυλικό studio ηχογραφήσεων, απ’ όπου έχει περάσει ο Joe Cocker κι ο Santana! Το «Dudu loft» αρχικά έχει συγκλονιστικά υπέροχη, πιο-μουσική-δεν-γίνεται διακόσμηση που σε βάζει στο κλίμα απευθείας. Εκεί μας περίμενε μια ευχάριστη μουσική έκπληξη. Πίσω από την μαύρη κουκούλα ήταν η Monika!

img_1583

Ένα από τα κομμάτια που μας τραγούδισε ήταν το “Bloody Something”: “Hey, hey, hey it’s weird. My friends are coming…”

img_1589

Ακούσαμε και μία μοναδική διασκευή από Frank Sinatra.

img_1617

Monika, yes, I do!

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Όχι. Δεν μας άφησαν έτσι. Ακολούθησε το Circus Dayz! Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχει σχολή τσίρκου στην Ελλάδα; 

img_1697

img_1709
img_1654
 

Τα κορίτσια που έκαναν την πρόβα τους εκεί, έκαναν μια γρήγορη προθέρμανση, σκαρφαλώνοντας στα… πανιά και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

img_1750
img_1676

Αφού περπατήσαμε όλο το Μεταξουργείο, διασχίσαμε την Ιερά Οδό και φτάσαμε στον τελικό προορισμό μας: το Omikron2.

img_1768

Σφηνάκια και Cutty Shark coctails μας ξεδίψασαν, δωράκια μας έκαναν να χαμογελάσουμε ξανά και ξανά, ενώ το photo booth πήρε φωτιά από τις τρελές πόζες!

img_1754

Για να πούμε και όλη την αλήθεια, λικνιστήκαμε για ώρες με τις μουσικάρες του Θεοδόση Μίχου και Φώτη Βαλλάτου στα decks!

img_1801
img_1796

Αγαπάμε κάτι Κυριακές σαν κι αυτές…

Πότε θα γίνει το επόμενο Urban Adventure Tour είπαμε; Μπαίνετε εδώ και κλείνετε θέση για τις 8 Ιανουαρίου στο Κέντρο, κέντρο της Αθήνας.