roi3
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο νεότερος resident του θρυλικού panorama bar, Roi Perez, έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος του label Full Circle. Ο Roi γεννήθηκε στο Τel-Aviv, αλλά πλέον ζει στο Kreuzberg του Βερολίνου όπου και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ DJing κι επιλέγοντας δίσκους για το παράρτημα του δισκοπωλείου Phonica του Λονδίνου στο Βερολίνο.
 
Από το 2013 που μετακόμισε στο Βερολίνο, οι συχνές εμφανίσεις του στο Panorama Bar, μεταξύ άλλων διακεκριμένων dancefloors της πόλης, και το δυναμικό following που δημιούργησε γρήγορα, οδήγησαν στην μετουσίωση αυτών των εμφανίσεων σε residency και λίγο αργότερα στο να γίνει μέλος του booking agency της Ostgut Τοn. 
 
roi5
 
 
Roi, Τι έκανες πριν γίνεις DJ; Δουλεύω από τα 14 μου. Ας πούμε ότι ξεκίνησα σαν pool boy σε ένα ξενοδοχείο στο Tel-Aviv, νομίζω αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά! 
 
Πως ήταν η πρώτη σου φορά στο Panorama Bar; Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Με φώναξαν σχεδόν τελευταία στιγμή για ένα closing set, αφού ο DJ που είχε το slot δεν μπορούσε να εμφανιστεί. Κατέληξα να παίζω 10 ώρες μπροστά σε ένα πολύ δεκτικό κοινό. Το Berghain έκλεισε γύρω στις 7 το πρωί και συνέχισα να παίζω στο Pbar μέχρι αρκετά αργότερα, με τα στόρια ανοιχτά και το φως του ήλιου να μπαίνει στο dancefloor. Υπήρχε μια μοναδική χημεία στο crowd και μπορώ να πω ότι για εμένα ήταν spiritual εμπειρία σε πολλά επίπεδα. 
 
Τι είναι αυτό που κάνει το Panorama Bar ξεχωριστό; Σας συστήνω να πάτε και να το νιώσετε η ίδιοι – δύσκολο να το περιγράψει κανείς. 
 
Άλλα αγαπημένα venues στην πόλη; Ακούμε πολύ καλά πράγματα για το about blank! Ναι πραγματικά. Έπαιξα εκεί με τον Terry Thaemlitz (DJ Sprinkles) πριν από λίγους μήνες και ήταν φανταστικά. 
 
Ποιοι DJs σε έχουν εντυπωσιάσει τώρα τελευταία; Jane Fitz, Lena Willikens και η ιαπωνέζα Powder. 
 
Πες μας λίγα πράγματα για την σκηνή στη γενέτηρά σου, το Tel-Aviv. Έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ πιο ώριμη με μόνιμα venues όπως το The Block και το Breakfast Club. Παλιότερα η σκηνή περιστρεφόταν around off-locations και party σε αποθήκες. Υπάρχει μια πολύ δυναμική dance κοινότητα εκεί κι ήταν μεγάλη έμπνευση όταν πρωτοάρχισα να παίζω εκεί. 
 
Αγαπημένα σου spot και μουσική στο Βερολίνο αυτήν τη στιγμή; Το Aesthetics curated πάρτι από τον David Elimelech, DJ και house music vinyl selector που επικεντρώνεται σε διάφορα strands της house και έχει φοβερή ενέργεια. Επίσης, ένα ακόμα label που ακολουθώ είναι η Parallax.  
 
Ο all time αγαπημένος σου δίσκος; The Knife – Silent Shout
Aγαπημένο δισκάδικο; Phonica! 
 
Το ένα dancefloor saviour στην συλλογή σου? Tessela – With Patsy
 
To all time αγαπημένο σου DJ mix; Ένα ambient mix του Surgeon από το Freerotation το 2013. Υπάρχει ένα recording κάπου εκεί έξω αλλά ήμουν αρκετά τυχερός για να το ακούσω live. Είναι ακόμα πανέμορφο, μετά και από τις 567 φορές που το έχω ακούσει!

14729380_520342214829864_853280120449428709_n