Forza Horizon 3 Lamborghini on Beach

Forza Horizon 3 Lamborghini on Beach

Τεράστια μαγκιά αυτή της Microsoft με τα Forza. Καθώς μιλάμε για ένα από τα δυνατότερα αποκλειστικά franchises του Xbox, οφείλει να έχει σταθερά ετήσια παρουσία (όχι σαν άλλες racing σειρές…). Δεδομένου του ότι έτσι θα το βαριόταν όμως ο κόσμος, τι αποφάσισαν να κάνουν στο Ρέντμοντ σε συνδυασμό με τα παλικάρια στην Turn 10 Studios; Δημιούργησαν μια «υποσειρά», ένα “sub-brand” του Forza το οποίο ναι μεν δανειζόταν το όνομα και ορισμένες βασικές αρχές, ωστόσο προσέφερε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Έδωσαν στην Playground Games τα… κλειδιά και την άφησαν να κάνει παιχνίδι μόνη της. Κάπως έτσι μας προέκυψαν τα Forza Horizon τα οποία κυκλοφορούν εναλλάξ με τα Forza, προσφέροντας όμως μια πολύ πιο «ανάλαφρη», arcade θα λέγαμε, εμπειρία οδήγησης, δίνοντας βάση όχι τόσο στον ρεαλισμό όσο στην ταχύτητα.

Λοιπόν, εσείς που ψάχνετε ένα racing sim (εξομοιωτή οδήγησης ντε) που θα ρυθμίζετε οι ίδιοι κάθε λεπτομέρεια του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε αγώνα, απ’ τα μπουζί και τα δισκόφρενα, μέχρι τους υαλοκαθαριστήρες και τις σχέσεις στο κιβώτιο, που θα επιλέγετε τα οχήματά σας προσεκτικά γιατί τα χρήματα στην καριέρα σας είναι περιορισμένα ή που θα ακολουθείτε με ευλάβεια τις αγωνιστικές γραμμές στις πίστες, ξεχάστε το το Forza Horizon 3: περιμένετε το επόμενο Forza Motorsport 7 ή το Gran Turismo Sport όποτε δεήσει να το κυκλοφορήσει η –και με τη βούλα απροσάρμοστη πλέον- Polyphony Digital, αν το μαγαζί φυσικά διαθέτει PS4. Το Forza Horizon 3 ακολουθεί τη συνταγή των προκατόχων του, προσφέροντας μια εμπειρία ανοιχτού κόσμου σε υψηλές ταχύτητες με τον ρεαλισμό να περνά σε δεύτερη μοίρα.

forza-horizon-3-e3-2016-screenshots-offroad-buggy-helicopter-jeep-race

Με τα δύο πρώτα Horizon να έχουν καλύψει Βόρειο Αμερική και Ευρώπη αντίστοιχα, το τρίτο θα έπρεπε να «μεταναστεύσει» κάπου διαφορετικά, οπότε κάπως έτσι μας προέκυψε η Αυστραλία. Για ακόμα μια φορά ο –τεράστιος- χάρτης είναι ορθάνοιχτος και βρίσκεται εξ αρχής στη διάθεσή σας για να τον εξερευνήσετε, ανακαλύπτοντας αγώνες, προκλήσεις και διάφορα “collectibles” καμουφλαρισμένα στις ανάγκες ενός racing τίτλου. Διαγωνίζεστε στο πλαίσιο ενός τουρνουά και ουσιαστικά καλείστε να κερδίζετε αγώνες προκειμένου να μαζεύετε ακόμα περισσότερους φαν για να μεγαλώσει κι άλλο το ηβέντ σας –και να ξεκλειδωθούν και οι επόμενοι αγώνες, βασικό. Γενικότερα, το gameplay «δανείζεται» στοιχεία και από άλλες σειρές (Burnout και DiRT κατά βάση) χωρίς αυτό να είναι κακό ή κατακριτέο σε καμία περίπτωση.

Οι αγώνες –και- στο Forza Horizon 3 δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς σε οποιοδήποτε άλλο racing game εκτός σειράς και αυτό διότι και εδώ οι αντίπαλοί σας δεν είναι άλλοι από τους φίλους σας στο Xbox LIVE! Τα λεγόμενα drivatars” κρύβουν από πίσω τους μια απίστευτη τεχνολογία που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί κάποιος στο παιχνίδι, έτσι ώστε να παρουσιάσει στους φίλους του μια όσο το δυνατόν ρεαλιστική βερσιόν του –και μάλιστα δίχως εκείνος να χρειαστεί να κάνει τίποτα! Οι κούρσες έτσι αποκτούν μεγαλύτερη πλάκα και ενδιαφέρον –πιο προσωποποιημένες γαρ- οπότε σε συνδυασμό και με τα εξωπραγματικά γραφικά του παιχνιδιού, τους απίστευτα προσεγμένους χάρτες, τα «γεμάτα» hub και βέβαια τις ειδυλλιακές διαδρομές, θα σας προσφέρουν μία άνευ προηγούμενου εμπειρία. Ναι, στον οπτικό τομέα, δεν έχουμε κάτι να πούμε πέραν του ότι πολύ απλά, το Forza Horizon 3 είναι ό,τι τελειότερο έχουμε δει στο είδος του. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

2372ed02-65a4-412d-890d-51ad50335841

Το Forza Horizon 3 είναι το racing game που πολλοί ανταγωνιστικοί τίτλοι θα ήθελαν να είναι. Χωρίς να σας μπλέκει με τεχνικά θέματα, σας απαλλάσσει από τις σκοτούρες ενός εξομοιωτή, δίνοντάς σας την ευκαιρία να τρέξετε με μια Mustang, μια Lamborghini ή ένα… τρίκυκλο σε μια παραλία κάπου –θεωρητικά πάντα- στην Αυστραλία! Μιλάμε για το παιχνίδι με το οποίο θα χαλαρώσετε για ένα τεταρτάκι αργά το απόγευμα έχοντας μόλις γυρίσει από τη δουλειά, αυτό με το οποίο θα «καείτε» ένα ολόκληρο πρωινό Σαββάτου και εκείνο που τα Χριστούγεννα με το καλό, θα εξακολουθείτε να παίζετε γιατί ακόμα δεν θα έχετε τερματίσει. Τι άλλο να ζητήσει κανείς πια;

http://youtu.be/4AhUR1sNyPc

#instareview: η σειρά Forza Horizon προοδεύει και εξελίσσεται και το τρίτο παιχνίδι της αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μην το χάσετε, κρίμα θα ‘ναι.

Βαθμός δυσκολίας

vathmos-dyskolias-easy

Αν περιμένετε από το Forza Horizon 3 να σας ζορίσει, θα περιμένετε για πολύ ακόμα. Αρπάξτε ένα τιμόνι στα χέρια σας και ξεχυθείτε στις παραλίες και τις σαβάνες της Αυστραλίας!