FullSizeRender

Η ηθοποιός κάνει αναδρομή στα παιδικά της χρόνια και θυμάται πόσα σερί Σάββατα πήγε στον κινηματογράφο για να δει τον Ε.Τ. και ποιο παραμύθι έπαιξε σε κουκλόσπιτο για τους συμμαθητές και τους φίλους της.

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου; Τα αγαπημένα μου πρόσωπα γύρω από ένα Κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι. Μονοκατοικία, με ανοιχτά παράθυρα, ζεστό ήλιο και ένα αεράκι να ανεμίζει τις κουρτίνες του δωματίου.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Το μικρό μου κόκκινο ποδήλατο με τις τρεις του ρόδες

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια). Θυμάμαι ένα απόγευμα με τον πατέρα μου στο μπαλκόνι, που προσπαθούσαμε με το υγρό για τα πιάτα να κάνουμε σαπουνόφουσκες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο πολύ γελούσα.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Την μπλε ποδιά πάνω από τα κανονικά μου ρούχα.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Πατάτες με αβγά. Το ξέρανε και οι δυο γιαγιάδες μου.

Πώς έπινες το γάλα σου; Κρύο. Κατευθείαν από το ψυγείο. Το γάλα για μένα ήταν το νερό μου.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι; Είχα μια κούκλα στο νηπιαγωγείο. Μου την είχε πάρει η γιαγιά μου η Μαρίκα. Ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα και όταν την ανάποδογύριζες και γύριζες και την φούστα της, γινόταν ο λύκος. Έπαιξα όλο το παραμύθι πίσω από ένα κουκλόσπιτο, για τους συμμαθητές μου, τους φίλους μου.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Δεν ήταν τραγούδι. Ήταν ένας ολόκληρος δίσκος που μου κρατούσε συντροφιά. Ο Μορμόλης.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο; Ένα εικονογραφημένο παραμύθι,  «Η βασίλισσα του χιονιού». Αχ, αυτός ο καθρέφτης και τα κομμάτια του.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Ο Νιλς Χόλγκερσον

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία; Ο Ε.Τ. Έβαλα τον πατέρα μου να με πάει για τέσσερα  Σάββατα απανωτά. Κι αν δεν αρνιόταν θα πήγαινα και πέμπτη και έκτη και έβδομη και για όσο…

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες; Ζεστή. Ζωντανή. Γεμάτη ανθρώπους.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό; Η γρανίτα κεράσι

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Η μητέρα μου, ο Χρήστος (δεύτερος άνδρας της, ο πιο γλυκός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου) κι εγώ σε ένα ατέλειωτο οδοιπορικό: Γιάννενα, Πάργα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά. Στο πίσω κάθισμα ξαπλωμένη να μετράω τα δέντρα που τρέχανε στα μάτια μου.

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Η Λίζα, η παιδική μου φίλη. Όταν με φιλοξενούσε στο σπίτι της, κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Πάντα το πρωί όταν άνοιγα τα μάτια μου αντίκριζα τα ποδαράκια της. Μέσα στον ύπνο της έφερνε τα πάνω κάτω.