Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaTV SHOWS

Game of Thrones: Tα επεισόδια που μας συντάραξαν

Βλέπουμε τους πέντε πρώτους κύκλους της αγαπημένης μας σειράς και διαλέγουμε το πιο συγκλονιστικό επεισόδιο ανά σεζόν.
death-img1

Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο στήνονται κάθε εβδομάδα στις τηλεοράσεις για ένα από τα μεγαλύτερα franchise των ημερών μας, που δεν απασχολεί τον πλανήτη γη μόνο την περίοδο που προβάλλεται αλλά και το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου. Ας θυμηθούμε τα επεισόδια που μας συγκλόνισαν.

Baelor /  9ο επεισόδιο του 1ου κύκλου

https://www.youtube.com/watch?v=0LIVAgnHAYU&feature=youtu.be

Από το πρώτο επεισόδιο του Game Of Thrones πιάσαμε ότι κάτι πολύ καλό συμβαίνει εδώ. Κάτι που θα ανεβάσει τον τηλεοπτικό πήχυ στους ουρανούς των επτά βασιλείων. Υποβλητική σκηνοθεσία, σπουδαίοι ηθοποιοί, αντιμαχόμενα βασίλεια, διαφθαρμένος βασιλιάς, ωραίες γυναίκες, σεξ και βία στον πλανήτη Δία. Ήρθε όμως το 9ο επεισόδιο για να μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Γιατί σε ποια άλλη σειρά­ ο μέχρι τότε πρωταγωνιστής βγαίνει μια και καλή από το προσκήνιο πεθαίνοντας από τον πρώτο κύκλο; Ισχυρός αλλά δίκαιος ο επικεφαλής του Οίκου των Σταρκ ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες, από εκείνους που όλοι πιστεύαμε ότι ήρθαν για να μείνουν. Όλα αυτά μέχρι που ο Jοeffrey Baratheon έδωσε την εντολή το σπαθί του Ilyn Payne να πάρει το κεφάλι του. Και το πήρε κι εμείς καταλάβαμε ότι θα πέσει πολύ -και απρόβλεπτο- θανατικό εδώ που μπλέξαμε.

Blackwater / 9o επεισόδιο του 2ου κύκλου

https://www.youtube.com/watch?v=p-W8l3E4NVw&feature=youtu.be

Η επικότερη μάχη όχι μόνο της σεζόν αλλά και ολόκληρης της σειράς εκτυλίσσεται στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μάλιστα στη συγγραφή του σεναρίου του έχει συμμετάσχει και ο ίδιος ο R.R.Martin. Ο Stannis Baratheon έρχεται με τον στόλο του για να επιτεθεί στο King ‘s Landing αλλά να που ένα φλεγόμενο βέλος του κάνει τεράστια ζημιά. Η πράσινη φωτιά ή wildfire –μόνο σε εμένα έφερε στο νου το υγρό πυρ των Βυζαντινών;-  καίει τους πολεμιστές, τα καράβια και προκαλεί μεγάλο πλήγμα αλλά ο Stannis επιμένει και διατάσσει φουλ επίθεση. Στο επεισόδιο επιβεβαιώνεται ακόμη πόσο κότα είναι ο Jeffrey που πάει να κρυφτεί στα διαμερίσματά του και πόσο ωραίος τύπος ο Tyrion που μένει στην πρώτη γραμμή και τραυματίζεται. To Κing ‘s Landing δεν πέφτει κι εμείς έχουμε χαρεί μια μάχη κινηματογραφικών προδιαγραφών.

The Rains of Castamere / 9o επεισόδιο του 3ου κύκλου

https://www.youtube.com/watch?v=faGXzoXuwRw&feature=youtu.be

Πρώτη παρατήρηση: Αγαπάμε το 9ο επεισόδιο κάθε κύκλου, όπως φαίνεται. Δεύτερη παρατήρηση: Αυτό είναι το επεισόδιο με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDB (9,9 συγκεκριμένα). Τρίτη παρατήρηση: Ο R.R. Martin δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπαστρέψει τους κεντρικούς χαρακτήρες του όποτε του κάνει κέφι. Τέταρτη παρατήρηση: Λίγο αφού προβλήθηκε το επεισόδιο κυκλοφόρησαν βίντεο που έγιναν αμέσως viral και απεικόνιζαν τις αντιδράσεις των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν το επεισόδιο και μεταξύ άλλων ούρλιαζαν, χοροπηδούσαν σε καναπέδες, έβριζαν, έκλαιγαν, κυλιόντουσαν στα πατώματα, σφάδαζαν και άφριζαν. Πέμπτη παρατήρηση: Πώς να μην κάνεις όλα τα παραπάνω όταν βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου ο «Ματωμένος Γάμος» που άφησε πίσω του νεκρούς τον βασιλιά Robb Stark, την έγκυο γυναίκα του Talisa, τη μητέρα του Catelyn και μια σειρά από δευτερεύοντες χαρακτήρες;

The Mountain and the Viper / 8 επεισόδιο του 4ου κύκλου

https://www.youtube.com/watch?v=Wasxw0n0MNI

Χμ, αν στο Blackwater είδαμε την σπουδαιότερη μάχη της σειράς στο The Mountain and the Viper είδαμε την συγκλονιστικότερη μονομαχία. Ο Οberyn μάχεται τον Gregor που είναι γνωστός ως το Βουνό εεεμ γιατί είναι λίγο τεράστιος. Αν κερδίσει ο Tyrion σώζεται αν όχι μαύρο φίδι που τον έφαγε. Όμως ο Oberyn νοιάζεται πιο πολύ να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειας του και καθώς έχει το πάνω χέρι στη μάχη ζητά ξανά και ξανά από το Βουνό να ομολογήσει τη δολοφονία της αδερφής του. Κι εκεί απάνω επαληθεύεται ο Χρυσός Κανόνας: όταν σε πιάνει η διάθεση για πάρλα ενώ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εξοντώσεις τον αντίπαλο, την πατάς ΠΑΝΤΑ. Ο Gregor τον ρίχνει κάτω και βυθίζει τα δάχτυλά του στα μάτια του Οberyn σφίγγοντας του παράλληλα το κρανίο. Στο τέλος το σφίγγει τόσο πολύ που απλώς αυτό εκρήγνυται. Ένας σχεδόν καρτουνίστικος θάνατος, τόσο σπλάτερ που καταντά υπέροχος –μολονότι αγαπούσα Oberyn.

Mother ‘s Mercy / 10ο επεισόδιο 5ου κύκλου

Ξεκινάω γιατί τι να πρωτοχωρέσω σε μια μόλις παράγραφο για το πώς μας αποχαιρέτησε ο 5ος κύκλος. Το Walk of Shame της Cercei ήταν τόσο έντονο που ήταν σχεδόν ανυπόφορο, ένας μικρός βιασμός του θεατή κι αυτό είναι σπουδαίο εάν σκεφτείς ότι καταλήξαμε να συμπάσχουμε με την πιο μισητή περσόνα της σειράς, αφότου πέθανε ο γιος της Jeffrey. Η Arya στην πιο υπέροχα wtf σκηνή αφαιρεί τα πρόσωπα του Jaken, που μόλις έχει πέσει νεκρός –αλλά όχι ακριβώς γιατί βρίσκεται πίσω της και της μιλάει (wtfx2) – και φτάνει στο δικό της κι εκεί ξαφνικά τυφλώνεται. Αλλά το πραγματικό παραλήρημα  έρχεται στο τέλος: ο John Snow στο Τείχος μαχαιρώνεται ξανά και ξανά από τους Φύλακες του Τείχους. ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Τι άλλο θα μας βρει πια στον 6ο κύκλο;

To Game of Thrones προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 04.00 μετά τα μεσάνυχτα, με ελληνικούς υπότιτλους, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.