Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.04.2024

19/12/1843, εκδίδεται η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς.
19/12/1843, εκδίδεται η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Η κλασική ιστορία του Εμπενίζερ Σκρούτζ και η μεταστροφή του από δύστροπο, τσιγκούνη και γενικώς δυσκοίλιο άνθρωπο χάρη στα «φαντάσματα του παρελθόντος» που τον επισκέπτονται και του δείχνουν την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων κυκλοφόρησε στις 19 Δεκέμβρη 1843, από την πένα του Καρόλου Ντίκενς. 

Το βιβλίο, πετυχημένο με το που εκδόθηκε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βρετανική κουλτούρα της εποχής, διαμορφώνοντας τις παραδόσεις των γιορτών, φέρνοντας παράλληλα νέο αέρα. Ο Ντίκενς το κατόρθωσε αφού δεν απέκρυψε τη σκοτεινή και μαύρη πλευρά της ζωής, η οποία δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας τη χαρωπή περίοδο των γιορτών. Δίνοντας σημασία στο συμβολισμό (ο κρύος και δύσκολος χειμώνας «είναι» ο Σκρούτζ), παρουσιάζει την πεμπτουσιακή ιστορία των Χριστουγέννων, αφήνοντας μια παρακαταθήκη για την παγκόσμια λογοτεχνία. 

Η πρώτη έκδοση κόστιζε 5 σελίνια (περίπου 21 λίρες Αγγλίας σήμερα) και μοσχοπούλησε, αφού εξαφανίστηκαν 6.000 αντίτυπα. Τα κέρδη ωστόσο για το Ντίκενς, ήταν περισσότερο αισθητικά και καλλιτεχνικά παρά χρηματικά, αφού οι κριτικοί της εποχής αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη θέρμη την κυκλοφορία της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας (A Christmas Carol). 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.