Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.03.2024

Πούτιν: Έχουμε πρόσθετα στοιχεία για συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ISIS

Τι είπε ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή.
Πούτιν: Έχουμε πρόσθετα στοιχεία για συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ISIS

Νέα «επίθεση» εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τις σχέσεις της Άγκυρας με το Ισλαμικό Κράτος.

«Έχουμε λάβει πρόσθετες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι πετρέλαιο του ISIS μεταφέρεται από την Συρία στην Τουρκία», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή. «Η προστασία αυτών των πετρελαϊκών συναλλαγών οδήγησε και στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, πρόσθεσε ο Πούτιν, χαρακτηρίζοντας την πτώση του αεροπλάνου ως «τεράστιο λάθος».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση τόσο με τον Μπαράκ Ομπάμα όσο και με τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι κατά τη γνώμη του ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία πολιτικής μετάβασης.

Εκφράστηκε επίσης υπέρ της εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό, ενώ σημείωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας θα μπορούσαν να αρθούν, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, η οποία έχει θέσει το πλαίσιο ειρήνευσης στην ανατολική Ουκρανία. Πηγές του Κρεμλίνου τόνιζαν ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της κατάρριψης ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.